Reportages

Veel rookontwikkeling bij brand in leegstaand pand op industrieterrein in Boxtel


Datum: donderdag 31 december 2015

Locatie: Mijlstraat, Boxtel


BOXTEL - In het leegstaande pand van Helicon Opleidingen aan de Mijlstraat op industrieterrein Ladonk ik Boxtel woedde donderdagavond een kleine binnenbrand. Via de brievenbus wisten vandalen, vermoedelijk met vuurwerk, brand te stichten. De brand werd opgemerkt door een beveiligingsbeambte welke rook waar nam tijdens zijn routine ronde op het industrieterrein.
Met een brandblusser deed de beveiligingsbeambte een eerste bluspoging via de brievenbus, toen hij merkte dat hij onvoldoende slagkracht had alarmeerde hij de brandweer. Zij waren snel ter plaatsen evenals de politie. Dit omdat men direct vanaf een eerder gemeld incident kon doorrijden. Enkele luttele seconden later vertrok ook het tweede blusvoertuig vanaf de brandweerkazerne, eveneens naar het brandadres.
In het kantoorpand hing een behoorlijke hoeveelheid rook. De brandweer wist het pand te ventileren door enkele ramen open te zetten. De brandende restanten werden uit de brievenbus gehaald en afgeblust. Via de meldkamer werd de eigenaar van het pand in kennis gesteld om de nodige maatregelen te treffen
.

Ga terug naar het archief