Reportages

Auto botst tegen boom en lantaarnpaal en eindigt in sloot in Oirschot


Datum: woensdag 27 januari 2016

Locatie: Spoordonkseweg, Oirschot


Video: Klik hier om de video te bekijken


OIRSCHOT - Op de Spoordonkseweg in het buitengebied van Oirschot vond woensdag rond 18.00 uur een verkeersongeval plaats. Een personenauto komende vanuit de richting Moergestel raakte een boom en een lantaarnpaal om vervolgens in een sloot tot stilstand te komen. Volgens de eerste berichten zou de auto in brand staan maar bij aankomst van de hulpdiensten bleek hier geen sprake van te zijn.
De boom brak geheel af en kwam op het naastgelegen fietspad terecht. De lantaarnpaal bleef onder de auto steken waarna de spanning voerende elektrakabel bloot lag. De brandweer stelde deze situatie veilig en schakelde Enexis in. Waardoor de auto van de weg raakte is niet bekend maar volgens een andere weggebruiker zou dit tijdens een inhaalmanoeuvre zijn gebeurd.
De bestuurder is na de nodige verzorging ter plaatse met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Nadat de brandweer van de boom kachelhout had gemaakt heeft een bergingsbedrijf het voertuig geborgen. De weg werd  gedeeltelijk afgesloten maar het overige verkeer ondervond hier weinig hinder van.

Ga terug naar het archief