Reportages

Bewoners moeten nacht elders doorbrengen na brand bij seniorencomplex in Empel


Datum: woensdag 30 maart 2016

Locatie: Asmunt, Empel


EMPEL - Woensdagavond rukte de brandweer rond 20.45 uur met groot materieel uit voor een binnenbrand bij een zorginstelling aan de Asmunt in Empel. Aan de achterzijde van het pand stond onder een afdak een papiercontainer volledig in brand. De vlammen sloegen metershoog boven het afdak uit en trokken veel bekijks van omwonenden. In allerijl werden alle bewoners van het seniorencomplex geëvacueerd.
Terwijl de brandweer druk doende was het bestrijden van de vuurhaard werd de straat door de politie volledig afgesloten. Bij de brand kwam veel rook vrij en omdat deze naar binnen trok moeten de bewoners welke inmiddels opgevangen waren in het naastgelegen Sociaal Cultureel Centrum d’n As de nacht elders doorbrengen.      
Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend. Vooralsnog zijn er geen sporen die erop wijzen dat de brand zou zijn aangestoken. Er wordt dan ook verder geen onderzoek naar de oorzaak ingesteld. Inmiddels in de brandweer welke met twee blusvoertuigen ter plaatse was teruggekeerd. Stichting Salvage is ter plaatse en zal namens de brandverzekeraar van de bewoners de eerste noodzakelijke maatregelen treffen.

Ga terug naar het archief