Reportages

Brandweerlieden verrast met komst van nieuwe 4x4 tankautospuit tijdens oefenavond in Haaren


Datum: maandag 9 mei 2016

Locatie: Monseigneur Bekkersplein, Haaren


HAAREN - Maandagavond werden de Haarense brandweerlieden verrast met de komst van het nieuwe brandweervoertuig voor hun post. Dit gebeurde tijdens de reguliere oefenavond welke werd gehouden bij het gemeentehuis aan het Monseigneur Bekkersplein in Haaren. Bij aankomst riep men de assistentie in van een tweede blusvoertuig en nog voordat de brandweerlieden met hun ogen konden knipperen kwam het splinternieuwe voertuig met zwaailichten en sirene ten tonele.
Van oefenen is er die avond niets meer gekomen. Samen met oud-leden en familie werd het nieuwe blusvoertuig op het plein voor het gemeentehuis uitvoerig bekeken. Woensdag volgt er voor verschillende brandweerchauffeurs nog een speciale cursus. De leverancier Kenbri Fire Fighting B.V. uit Numansdorp zal dan alle ins en outs van het nieuwe blusvoertuig overbrengen. Pas nadat het voertuig volledig onder de leden is zal deze op de uitruk komen.
Het nieuwe voertuig heeft een vierwiel aangedreven chassis (4x4) en is hiermee terreinvaardig om te kunnen opereren in de verschillende natuurgebieden. Het voertuig, een Mercedes-Benz, is in Oostenrijk bij de firma Rosenbauer geproduceerd en in Nederland bij Kenbri Fire Fighting B.V. afgebouwd. Ook burgemeester Jeanette Zwijnenburg kwam het nieuwe voertuig aanschouwen.
Het huidige voertuig van de brandweer Haaren was nog niet aan vervanging toe, toch ontvingen zij een nieuwe. Brandweer Brabant-Noord waaronder Haaren valt is momenteel bezig met de uitrol van de vernieuwde repressie. Hierin werd besloten de uitrukpost in Haaren te voorzien van een vierwiel aangedreven tankautospuit. De huidige tankautospuit krijgt bij de brandweer in Grave een tweede leven waar het voertuig als een zogeheten tankautospuit ‘light’ zal dienen
.

Ga terug naar het archief