Reportages

Geslaagde wereldrecordpoging tijdens Red Classic Festival in Boxtel


Datum: zondag 15 mei 2016

Locatie: Koppenhoefstraat, Boxtel


BOXTEL - Een stoet van 51 klassieke brandweerwagens sierde zondagmiddag met zwaailicht en sirene de straten rondom het automuseum Classic Park aan de Koppenhoefstraat in Boxtel. De stoet was onderdeel van het Red Classic Festival wat gebaseerd was op klassieke brandweerwagens van 25 jaar of ouder. Klassieke brandweervoertuigen uit het gehele land reisde af naar Boxtel, zo ook een enkeling uit België en Duitsland.
Na afloop van de parade konden bezoekers van het festival de brandweerwagens van dichtbij bekijken en fotograferen. Voor de kinderen waren er ook tal van activiteiten waaronder twee grote springkussens. De gehele dag waren er verschillende optredens op het podium. Ook voor een hapje en een drankje kon men terecht op het festivalterrein.  
Voor de wereldrecordpoging werd gehoopt op z’n 40 deelnemers. Uiteindelijk deden er 51 klassieke brandweerwagens mee aan de parade en was hiermee het wereldrecord een feit. Initiatiefnemer Hans van Waes kijkt terug op een geslaagde editie van het evenement. Het Red Classic Festival werd georganiseerd in samenwerking met Redbag, Classic Park en de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Ga terug naar het archief