Reportages

Overlast door noodweer in Brabant


Datum: donderdag 14 juli 2011

Locatie: Diverse lokaties


Donderdagmiddag en avond trok er weer een kleine storm over Nederland heen welke ook weer voor veel overlast in Brabant zorgde. Brandweerkorpsen zijn met man en macht bezig met het leegpompen van volgelopen kelders of het opruimen van omgewaaide bomen.
Omstreeks 17:40 uur vielen in Schijndel enkele grote takken uit een boom welke nabij de kruising van de Toon Bolsiusstraat met de Voorstraat stond. De harde wind zorgde er zelf voor dat er grote schade ontstond door een vallende tak aan een auto welke geparkeerd stond op een oprit langs een woning. De brandweer heeft de boom verder kort gezaagd zodat verder valgevaar van takken niet meer aanwezig was. Nadat men de rijbaan weer vrij had gemaakt kon deze weer worden vrijgegeven.
Op de Laverdonk in Heeswijk-Dinther was het meerdere malen raak deze avond. Omstreeks 19:40 uur waaide in een bocht een boom om welke dwars over de weg kwam te liggen. Later die avond is de brandweer nog terug geweest en hebben deze met een hoogwerker nog diverse gevaarlijk hangende takken verwijderd. Voor zover bij ons bekend is zijn er in Brabant geen gewonden gevallen tijdens het noodweer.

Ga terug naar het archief