Reportages

Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing op Vliegveld Twente


Datum: donderdag 2 juni 2016

Locatie: Vliegveldweg, Enschede


ESCHEDE - Hulpverlenend Nederland bezocht van 2 tot en met 4 juni massaal het evenement Expo Rampenbestrijding, Incidentmanagement & Crisisbeheersing (eRIC) dat werd gehouden op Vliegveld Twente. Tijdens deze driedaagse interactieve vakbeurs konden hulpverleners en veiligheidsprofessionals kennismaken met de nieuwste trends op hun vakgebied. Maar liefst 40.000 vierkante meter veiligheidsinnovatie, gewijd aan de bescherming van de samenleven tot incidenten, crisis en rampen.
Het spectaculaire programma werd dagelijks om 17.00 uur afgesloten met een multidisciplinaire live demonstratie, waarin alle aspecten van hulpverlening en crisisbeheersing op spectaculaire wijze werden getoond. Helaas ging deze slotdemo op de eerste dag vanwege het slechte weer niet door.  Multidisciplinaire hulpverlening, inzet van specialistische teams voor CBRN-incidentenbestrijding en terrorismebestrijding, de bezoekers van eRIC kregen een dynamisch en sensationeel programma voorgeschoteld. Alle grote spelers uit het veiligheidsdomein (Brandweer Nederland, Nationale Politie, GGD/GHOR, ambulancezorg en Defensie) verleende enthousiast hun medewerking aan dit groots opgezette vak evenement.
Het waren drie indrukwekkende dagen waar veiligheidsprofessionals met passie voor hun vak beslist naar terug zullen verlangen.

Ga terug naar het archief