Reportages

Kinderdagverblijf ontruimd na gaslek in opengebroken straat Boxtel


Datum: woensdag 13 juli 2016

Locatie: Dr. de Brouwerlaan, Boxtel


BOXTEL - Woensdagmiddag werd om 14.15 uur groot alarm geslagen nadat bij werkzaamheden aan de Dr. de Brouwerlaan in Boxtel een gasleiding was geraakt. Op het kruispunt met de Hendrik Verheeslaan werd de hoofd gasleiding doorboord. De werkzaamheden werden stilgelegd en de hulpdiensten gealarmeerd. Een gaswolk trok richting het naastgelegen schoolgebouw. Gelukkig waren er op dat moment geen kinderen meer aanwezig.
De brandweer zette het hele kruispunt volledig af en verrichte op verschillende punten metingen. De acht aanwezige medewerkers van de naastgelegen basisschool werden naar huis gestuurd en de kinderen welke aanwezig waren bij het kinderdagverblijf werden samen met de medewerkers opgevangen bij een kinderdagverblijf enkele honderden meters verderop in de straat.  
Medewerkers van netwerkbeheerder Enexis kwamen in grote getale ter plaatse om het lek te dichten. Hiervoor werden op meerdere plaatsen ballonnen in de gasleiding geplaats. De brandweer heeft geruime tijd stand-by gestaan in geval de situatie zou veranderen. Uiteindelijk heeft Enexis het lek kunnen dichten zonder dat er huishoudens zonder gas zijn komen te zitten. Sinds de reconstructie van de Dr. de Brouwerlaan is dit al het derde gaslek.

Ga terug naar het archief