Reportages

Kinderfeestje eindigt anders dan gepland door autobrand in Boxtel


Datum: zaterdag 16 juli 2016

Locatie: Einsteinstraat, Boxtel


BOXTEL - Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een autobrand aan de Einsteinstraat in de Boxtelse woonwijk In Goede Aarde. Na afloop van een kinderfeestje werden kinderen thuis gebracht. Op het moment dat de auto vlam vatte zat er gelukkig niemand meer in. De rook werd snel opgemerkt waarna de brandweer werd gebeld. Met emmers water wisten omstanders het vuur te doven. Met behulp van de politie en wat omstanders werd de auto naar de kant van de weg geduwd.
Voor de brandweer restte nog de taak om te controleren of het vuur helemaal gedoofd was. Men controleerde met een warmtebeeldcamera of er geen warmteontwikkeling meer aanwezig was onder de motorkap. Voor alle zekerheid werd de pluspool van de accu losgekoppeld. Gelukkig vielen er tijdens de brand geen gewonden. 
Toen duidelijk was dat het gevaar geweken was, wendden de brandweerlieden zich tot de jonge kinderen. Zij mochten plaatsnemen in het blusvoertuig en alles werd tot in details uitgelegd. Ook mocht een enkeling ervaren hoe het is om te ademen door een masker met ademlucht.

Ga terug naar het archief