Reportages

Vier aanhoudingen bij aanrijding met licht letsel in Boxtel


Datum: vrijdag 12 augustus 2016

Locatie: Redoutestraat, Boxtel


BOXTEL - Vrijdagavond vond er op de Redoutestraat in Boxtel rond 18.45 uur een aanrijding plaats. Volgens omwonenden reed één auto meermaals met piepende banden over de rotonde van de Achterberghstraat en de Baanderherenweg voordat hij de Redoutestraat inreed. De auto ramde tijdens zijn manoeuvre een geparkeerde auto en kwam vervolgens tot stilstand. Een van de inzittende sloeg op de vlucht, omstanders hielpen één van de andere inzittende uit de auto. In totaal zaten er vier inzittende in het voertuig.
Naast vele politie-eenheden kwam ook een ambulance ter plaatse. Eén van de inzittende klaagde over pijn aan zijn nek en is ter plaatse nagekeken door de ambulancedienst. Hierna werd hij overgebracht naar het politiebureau. De weggelopen inzittende was inmiddels in de wijk Selissenwal aangehouden door de politie. Een andere inzittende was het niet eens met de politie en werd agressief. Met veel politiekracht werd deze persoon tegen de grond gewerkt en aangehouden. De laatste inzittende mocht uiteindelijk de plaats van het ongeval verlaten maar weigerde weg te gaan en stapte tot twee keer toe terug in de gecrashte auto. Ook deze man is uiteindelijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. Beide voertuigen zijn door de politie in beslag genomen voor verder technisch onderzoek en afgevoerd door een bergingsbedrijf. Dit om te kunnen vaststellen wie van de vier de auto bestuurde ten tijde van het ongeval. De politie noteerde van enkele omstanders hun getuigenverklaring. De weg is tijdelijk gestremd geweest voor het overige verkeer. Het voorval trok veel bekijks van nieuwsgierigen.

Ga terug naar het archief