Reportages

Twee bestelbussen uitgebrand aan de Frater S. Romboutsstraat in Best


Datum: maandag 15 augustus 2016

Locatie: Frater S. Romboutsstraat, Best


Video: Klik hier om de video te bekijken


BEST - Aan de Frater S. Romboutsstraat in Best zijn zondagnacht twee bestelbussen verloren gegaan door een felle brand. Buurtbewoners merkte de brand rond 2.30 uur op en alarmeerde de brandweer. Voor beide bestelbussen kwam alle hulp te laat maar de brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen aanbouw van een woning.
Vermoedelijk is de brand in één van de bestelbussen begonnen en overgeslagen naar de andere. Beide bussen stonden voor elkaar geparkeerd op de hoek met de Mgr. Dr. Th. Goossensstraat. Met drukluchtschuim werden de vlammen gedoofd en met water werden beide voertuigen afgeblust. Een hydraulische spreider moest eraan te pas komen om het laadruim van een van de bussen open te breken.
De brand trok veel bekijks van omwonenden welke waren opgeschrikt door het vele lawaai. Zij werden door de politie op afstand gehouden. Rond 3.45 uur die nacht keerde de brandweer nog eens terug naar de Frater S. Romboutsstraat voor een nacontrole. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.

Ga terug naar het archief