Reportages

Flinke brand bij afvalverwerker Baetsen Recycling op Ekkersrijt in Son en Breugel


Datum: dinsdag 16 augustus 2016

Locatie: Ekkersrijt, Son en Breugel


Video: Klik hier om de video te bekijken


SON EN BREUGEL - Op het terrein van Baetsen Recycling op bedrijvenpark Ekkersrijt in Son en Breugel is dinsdagavond brand uitgebroken. Rond 18.15 uur werd de brand, welke woedde in een grote stapel afval, gemeld waarop de brandweer met groot materieel uitrukte. Grote rookwolken waren vanaf dat moment vanuit de weide omgeving goed te zien.
Hoe de brand is kunnen ontstaan is niet bekend, de brandweer zette meerdere voertuigen in om het vuur te bestrijden. Zij kregen daarbij hulp van medewerkers van het bedrijf welke met een grote kraan het afval rond de brandhaard wegnam om uitbreiding te voorkomen. De brandweer is vermoedelijk nog enkele uren bezig met het afblussen van het brandende afval.
In het verleden hebben op het terrein van Baetsen Recycling al meerdere soortgelijke grote branden hun opmars gemaakt. Ondanks alle veiligheidsvoorzieningen op het terrein is vanavond opnieuw brand uitgebroken. Het brandalarm van één van de gebouwen ging af maar men wist de brand te beperken tot alleen de stapel afval.

Ga terug naar het archief