Reportages

Schuur achter voormalig drugspand in Son en Breugel volledig afgebrand


Datum: donderdag 18 augustus 2016

Locatie: Ekkersrijt, Son en Breugel


SON EN BREUGEL - De brandweer is donderdagmiddag met groot materieel uitgerukt voor een schuurbrand welke woedde achter het voormalige drugspand aan de rand van bedrijvenpark Ekkersrijt in Son en Breugel. Bij aankomst van de eerste spuitgasten sloegen de vlammen metershoog uit het struikgewas. Grote rookwolken stegen op uit het bosgebied wat letterlijk op de gemeentegrens met Eindhoven ligt.  
In september vorig jaar brandde de boerderij zelf volledig af. Op dat moment zat er in het pand een drugslab gevestigd. Na die brand werd het terrein rondom afgesloten met hekken. Hoe de brand vandaag dan ook heeft is ontstaan is niet bekend maar men sluit brandstichting niet uit. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met het nablussen van de restanten. Naast twee tankautospuiten werd ook een schuimblusvoertuig ingezet om het vuur te doven.
Bij de brand is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Voor zover bekend is dat alleen op het perceel waar de brand woedde terecht gekomen. Om die reden heeft de brandweer de asbestprocedure opgestart en werd de omgevingsdienst in kennis gesteld. De politie hield vanwege de rook omstanders op afstand.

Ga terug naar het archief