Reportages

Twee doden bij ernstig ongeval met spookrijder op snelweg A2 bij Best


Datum: vrijdag 30 september 2016

Locatie: Snelweg A2, Best


BEST - Een ernstig verkeersongeval op de snelweg A2 bij Best heeft vrijdagavond laat het leven van twee mensen gekost. Het ongeval gebeurde rond 23.15 uur bij knooppunt Ekkersweijer in de rijrichting naar Eindhoven. De snelweg werd in die richting afgesloten en verkeer werd ter plaatse omgeleid. De spookrijder welke alleen in zijn voertuig zat botste frontaal op de andere auto. In die auto zaten een vader, moeder en hun 14-jarige zoon.
Voor zowel de vader van het gezin als de spookrijder mocht alle hulp niet meer baten. Beide overleden ter plaatse aan hun opgelopen verwondingen. De moeder en haar zoon zijn per ambulance overgebracht naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Voor het ongeval werden twee traumateams ingevlogen. Eén traumahelikopter landde nabij het ongeval op de snelweg, de andere maakte een rendez-vous langs de snelweg A58 bij tankstation Kriekampen.  
Volgens mede weggebruikers zou de spookrijder met hoge snelheden tegen het verkeer ingereden zijn. De politie probeert te achterhalen hoe het kon gebeurden dat de man op de verkeerde weghelft terug kwam. De snelweg richting het zuiden is geruime tijd afgesloten geweest. Nadat het onderzoek was afgerond en de ravage was opgeruimd kon de rijbaan kort na 2.00 uur weer worden vrijgegeven. 

Ga terug naar het archief