Reportages

Buurtbewoner hindert hulpdiensten bij uitslaande woningbrand in Boxtel


Datum: vrijdag 23 september 2016

Locatie: Het Kapittel, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Donderdagnacht werden de hulpdiensten rond 4.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan Het Kapittel in Boxtel. Met enige moeite maneuvreerde het eerste blusvoertuig zich tussen de geparkeerde auto’s door om bij het brandende appartement te komen. Bij aankomst sloegen de vlammen aan de achterzijde al uit het complex. Uit voorzorg werden naastgelegen appartementen ontruimd, buurbewoners bivakkeerden enige tijd op staat.
Eén buurtbewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau omdat hij de hulpdiensten in het beginstadium van het incident hinderde. De brandweer kan op dit moment nog niet zeggen wat de oorzaak van de brand is geweest. De bewoner van het betreffende appartement ademde rook in en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
De politie sloot de straat af zodat de hulpdiensten veilig konden werken. Het appartement waar de brand heeft gewoed is door de brand onbewoonbaar, van de aangrenzende appartementen word op dit moment bekeken of de bewoners terug naar hun woning kunnen. De brandweer rukte met drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen uit.

Ga terug naar het archief