Reportages

Appartementen in Boxtel korte tijd ontruimd na vreemde lucht


Datum: maandag 2 januari 2017

Locatie: Banier, Boxtel


BOXTEL - In een appartementencomplex aan de Banier in Boxtel werd maandag kort na 11.30 uur een vreemde lucht waargenomen waarop de hulpdiensten werden gealarmeerd. De brandweer ging op onderzoek uit en verrichtte daarbij verschillende metingen. Omdat in eerste instantie van een gaslucht werd uitgegaan kwam ook energieleverancier Enexis met verschillende medewerkers ter plaatsen.
Bewoners van de bovenste twee bouwlagen werden korte tijd geëvacueerd terwijl de woningen door de brandweer werden geventileerd. De bewoners en hun huisdieren werden enige tijd in de binnentuin van het complex opgevangen. De vreemde lucht werd veroorzaakt door werkzaamheden in de leegstaande winkelpanden op de begane grond van het complex. De uitlaatdampen van de betonzaag met benzinemotor verplaatsen zich via open kanalen door het complex.
De werkzaamheden werden gestaakt terwijl deuren en ramen tegenover elkaar werden opengezet. Nadat de vreemde lucht uit het complex was verdreven mochten de geëvacueerde bewoners terugkeren naar hun woningen. Ook de politie kwam ter plaatse maar toen duidelijk was dat zij geen taak toegedeeld kregen tijdens dit incident zijn zij weer vertrokken.

Ga terug naar het archief