Reportages

Felle brand in slooppand op indudtrieterrein Ladonk


Datum: dinsdag 26 juli 2011

Locatie: Van Salmstraat, Boxtel


Dinsdagavond kwam er omstreeks 19:05 uur een melding binnen van een brand in een leegstaand slooppand aan de Van Salmstraat is Boxtel. De Van Salmstraat licht op het industrieterrein Ladonk parallel aan het spoortracé Tilburg - Eindhoven. De brandweer rukte direct met groot materieel uit en had de brand na een uur blussen onder controle.
De politie kwam ter plaatse en sloot de Van Salmstraat aan beide kanten af en hield enkele omstanders op afstand. De brand woedde binnen in het pand maar dreigde niet over te slaan naar een van de naastgelegen panden. Wel kwam er een grote zwarte rookpluim omhoog uit het brandende pand.
Korte tijd was er sprake dat er asbest vrij kwam bij de brand. De politie verstuurde daarom in een deel van Boxtel een SMS-alert met het verzoek ramen en deuren gesloten te houden in verband met rondvliegende asbestdeeltjes. Echter bleek na afloop van de brand dat er geen asbest is vrijgekomen. Tijdens de inzet aan de Van Salmstraat deden zich geen persoonlijk ongelukken voor.

Ga terug naar het archief