Reportages

Trein botst op vrachtwagen op spoorwegovergang aan de Tongersestraat in Boxtel


Datum: woensdag 24 mei 2017

Locatie: Tongersestraat, Boxtel


BOXTEL - Op de dubbele spoorwegovergang aan de Tongersestraat in Boxtel is woensdagmiddag rond 17.00 uur een passagierstrein op de achterzijde van een kleine vrachtwagen gebotst. Deze vrachtwagen vervoerde oud ijzer waarover een net was gespannen. Hetzelfde net raakte tussen de wielen verstrikt waardoor het voertuig vast kwam te staan op de overweg. Er raakte wonderbaarlijk niemand gewond.
Een deel van de lading van het vrachtwagentje kwam na de klap op de overweg terecht. Terwijl het vrachtwagentje werd getakeld werd de overweg vrijgemaakt door de brandweer. De afdeling incidentenbestrijding van ProRail inventariseert de schade aan zowel het treinstel als de overweg. Voor de reizigers in de gestrande trein werd een ander treinstel ingezet maar liepen wel de nodige vertraging op.
Vanwege de brandstoflekkage werd door de gemeente uit voorzorg het riool afgesloten. Rond 19.30 uur werd het spoortraject tussen Tilburg en Eindhoven weer vrijgegeven. Ook het verkeer aan de noordkant van bedrijventerrein Ladonk liep rond de spits helemaal vast. Andere reizigers op dat spoortraject konden omreizen via ’s-Hertogenbosch.

Ga terug naar het archief