Reportages

Snelweg A58 bij Oirschot afgesloten na ernstig verkeersongeval


Datum: vrijdag 23 juni 2017

Locatie: Snelweg A58, Oirschot


OIRSCHOT - De snelweg A58 tussen Tilburg en Eindhoven is vrijdagmiddag bij Oirschot afgesloten geweest na een ernstig verkeersongeval. Bij het ongeval waren meerdere voertuigen waaronder een vrachtauto en een touringcar betrokken. Twee mannen raakte zwaar gewond en werden door de brandweer bevrijdt uit een personenauto. De hulpdiensten schaalde op naar grote hulpverlening en kwamen met veel eenheden ter plaatsen.
Het traumateam werd ingevlogen ter assistentie van het aanwezige ambulancepersoneel. De vrachtwagenchauffeur en de chauffeur van de touringcar bleven ongedeerd. Volgens de politie lijkt het erop dat de touringcar op de auto is gebotst. Vervolgens kwam de auto klem te zitten tussen de vrachtwagen en de touringcar. In de touringcar zaten gelukkig geen passagiers.
Naast de gebruikelijke kijkersfile stonden ook vele mensen bovenop het naastgelegen viaduct aan de Groenenwoud in het buitengebied van Oirschot te kijken naar deze hulpverleningsoperatie. Omdat de aanleiding van het ongeval niet bekend is doet de politie ter plaatse uitgebreid onderzoek om dit te kunnen achterhalen.
De snelweg tussen Tilburg en Eindhoven werd afgesloten. Rijkswaterstaat adviseerde het verkeer om te rijden via de snelweg A65 naar ’s-Hertogenbosch en vervolgens via de snelweg A2 naar Eindhoven. Zowel op de omleidingsroute als in de dorpen langs de snelweg A58 liep het verkeer vast. Rond 18.00 uur werd de snelweg richting Eindhoven weer vrijgegeven voor het verkeer. 

Ga terug naar het overzicht