Reportages

Doorrijder meld zichzelf na ongeval met motor


Datum: dinsdag 2 augustus 2011

Locatie: Kasterensestraat, Liempde


Bij een verkeersongeval aan de Kasterensestraat in het buitengebied van Liempde is vanmiddag kort na 17:00 uur een motorrijder ernstig gewond geraakt. In een flauwe bocht kwamen een witte bestelauto en de motorrijder met elkaar in botsing waarna de bestelauto zijn weg vervolgde. De motorrijder kwam onder zijn motor in een heg langs de weg terecht. Uiteindelijk heeft de bestuurder van de bestelauto zichzelf gemeld bij de politie.
Enkele omwonende schoten de motorrijder te hulp op afwachting van de gealarmeerde hulpdiensten. Ook waren zij degene die de zware motor van het slachtoffer getild hebben en deze verderop neergezet hebben .Terwijl de ambulancemedewerkers zich bekommerde om het slachtoffer werden direct enkele takken rond het slachtoffer weggeknipt zodat ze beter hulp konden verlenen. Nadat de motorrijder op een wervelplank gestabiliseerd was is hij per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.
Volgens een ooggetuige is de motorrijder na de klap door de lucht gevlogen waarna hij op de grond terecht kwam. De Verkeers Ongevalle Analyse kwam ter plaatse voor een onderzoek. Ook de witte bestelbus werd aan het adres van de doorrijder opgehaald waarna een kleine reconstructie werd gehouden aan de Kasterensestraat. Zo puzzelde men ook nog met de achtergebleven brokstukken op de plaats van het ongeval om na te gaan of ze zeker van de auto afkomstig waren.  

Ga terug naar het archief