Reportages

Woonboerderij in Son en Breugel volledig verwoest na grote brand


Datum: zondag 2 juli 2017

Locatie: Olen, Son en Breugel


SON EN BREUGEL - Zondagmiddag rukten de brandweer met groot materieel uit voor een uitslaande brand aan de Olen in het buitengebied van Son en Breugel. Een oude woonboerderij ging rond 14.00 uur volledig in vlammen op, gezien er niemand meer in het pand aanwezig was besloot de brandweer het pand gecondoleerd te laten uitbranden. Er raakte bij de brand niemand gewond.  
De brandweer zette bij de brand drie blusvoertuigen en een hoogwerker in en maakte onder meer gebruik van verschillende watertanks om over voldoende bluswater te voorzien. Met man en macht werd de nodige inventaris uit het woongedeelte gered maar van de boerderij zelf bleef niets over. De bewoners waren ten tijde van het uitbreken van de brand niet aanwezig.  
Een deel van de boerderij moest worden gesloopt om bij de vuurhaard te kunnen komen. De brandweer is nog de nodige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. Op het perceel aan de Olen in het buitengebied van Son en Breugel staat ook stal Klampenhof, bekend van paardrijclinics en als stalling. De liep echter geen gevaar.

Ga terug naar het archief