Reportages

Brand op gesloten afdeling van GGZ-instelling Reinier van Arkel in Vught


Datum: zondag 9 juli 2017

Locatie: Laan van Voorburg, Vught


VUGHT - In een kamer van een gesloten afdeling op het terrein van GGZ-instelling Reinier van Arkel in Vught heeft zondagavond korte tijd brand gewond. Door de brand werd de gesloten instelling aan de Laan van Voorburg ontruimd en kwam de brandweer met twee blusvoertuigen ter plaatse. Het vuur kon snel worden gedoofd maar niet kon voorkomen worden dat bij de brand veel rook vrij kwam.
Meerdere personen ademde rook in en zijn ter plaatse nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel. Het gaat hier om zowel bewoners als personeel van de instelling. Eén van de bewoners werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Naast de reguliere hulpdiensten kwam ook de interne BHV-organisatie van de GGZ-instelling in actie.

Of de geëvacueerde bewoners vanavond weer terug naar binnen mogen is nog niet bekend, mogelijk brengen zij de nacht elders door. Het gehele pand moet namelijk nog grondig geventileerd worden. Hoe het vuur dat woedde in een kamer op de begane grond kon ontstaan is op dit moment nog niet bekend. De politie houdt er rekening mee dat de brand vermoedelijk is aangestoken door een bewoner van de instelling maar dit zal verder onderzoek moeten uitwijzen.

Ga terug naar het archief