Reportages

Appartementencomplex in Sint-Oedenrode ontruimt door brandende kinderwagen


Datum: zaterdag 11 november 2017

Locatie: Nijnselseweg, Sint-Oedenrode


Video: Klik hier om de video te bekijken


SINT-OEDENRODE - Kort voor middernacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode. Toen één van de bewoners thuis kwam van een avondje stappen merkte hij de brand op. In een appartement op de begane grond stond een kinderwagen in brand. De man aarzelde geen moment en belde 1-1-2.
Door de brand was het gehele appartementencomplex verzadigd met rook en werden alle aanwezigen door de brandweer ontruimd. Er moest zelfs een voordeur worden open gezaagd omdat niet bekend was of er iemand in dat appartement aanwezig was. Gelukkig werd in die woning niemand aangetroffen.
Verschillende bewoners zijn door medewerkers van een ter plaatse gekomen ambulance nagekeken omdat men een geringe hoeveelheid rook had ingeademd. Niemand raakte dusdanig gewond dat men moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Om het appartementencomplex rookvrij te maken werd op de derde verdieping een ruit stuk geslagen om zo met een overdrukventilator de overtollige rook te kunnen verdrijven.
Hoe de brand is kunnen ontstaan is op dit moment nog niet bekend. Ook de politie kwam met verschillende eenheden ter plaatse. Zij sloten de parallelweg ter hoogte van het appartementencomplex geruime tijd af zodat de hulpverleners veilig hun werkzaamheden konden uitvoeren. Het is ons niet bekend of alle bewoners de nacht terug konden keren naar hun eigen woning.

Ga terug naar het archief