Reportages

Uitslaande brand legt voormalige meubelpand in Boxtel volledig in as


Datum: maandag 13 november 2017

Locatie: Eindhovenseweg, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Een grote uitslaande brand heeft maandagmiddag het leegstaande pand van Joris Meubelen aan de Eindhovenseweg in Boxtel volledig in de as gelegd. Kort voor 16.00 uur werden de eerste eenheden van de brandweer gealarmeerd. Omdat de brand zich razendsnel verspreidde in het leegstaande monumentale pand werd snel opgeschaald naar grote brand.
Met drie blusvoertuigen, een ladderwagen, twee watertankwagens en een variatie aan ondersteunend materieel werd de brand bestreden. De Eindhovenseweg werd door de politie volledig afgesloten tussen de Hobbendonkseweg en de Keulsebaan. Ook werden omstanders op veilige afstand gehouden.
Jongeren vertelde dat zij kort voor het uitbreken van de brand een luide knal hoorden. Naar eigen zeggen stond toen wat isolatiemateriaal in brand maar het vuur verspreidde zich razend snel waardoor zelf blussen geen effect meer had. Of de brand is aangestoken konden de hulpdiensten maandagmiddag nog niet bevestigen. Gelukkig vielen er bij de brand zelf geen gewonden.
Het voormalige pand van Joris Meubelen zou gesloopt gaan worden om plaats te maken voor de bouw van 24 woningen binnen het plan Hobbendonk. Een gedeelte van het gebouw is geruime tijd bewoond geweest door een anti-kraak huurder maar die zou twee weken geleden zijn vertrokken. Wat de consequenties van deze brand zijn voor de toekomstige bouwplannen is op dit moment nog niet bekend.

Ga terug naar het archief