Reportages

Kaars veroorzaakt brand in bovenwoning aan de St. Willibrordstraat in Boxtel


Datum: zondag 3 december 2017

Locatie: St. Willibrordstraat, Boxtel


BOXTEL - In een bovenwoning aan de St. Willibrordstraat in de Boxtelse woonwijk Selissenwal heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Rond 16.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd nadat buurtbewoners vlammen zagen achter het raam op de bovenverdieping. De politie wist nog voor aankomst van de brandweer de vlammen te doven met behulp van een klein blusmiddel.
De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse en heeft de smeulende restanten naar buiten gegooid en daar afgeblust. Ook werd een controle in één aangrenzende woning uitgevoerd. Met een overdrukventilator werd de rook uit de woning verdreven waarna deze weer aan de bewoners kon worden overgedragen.
Volgens ooggetuigen zou de brand zijn veroorzaakt door een kaars welke voor het raam stond. Echter was op dat moment niemand in de woning aanwezig waardoor gelukkig niemand gewond is geraakt. De bovenwoning heeft door de brand de nodige roetschade opgelopen. De brand trok veel bekijks van omwonenden en andere toevallige passanten. 

Ga terug naar het archief