Reportages

Uitslaande zolderbrand treft Eindhovense woning


Datum: donderdag 4 augustus 2011

Locatie: Louise de Colignystraat, Eindhoven


Rond de klok van 23.15 uur rukte de brandweer uit voor een brandgerucht aan de Louise de Colignystraat in Eindhoven. Al snel werd duidelijk dat het niet om een brandgerucht maar een uitslaande woningbrand ging. De vlammen grepen razendsnel om zich heen en sloegen aan zowel de voor als achterzijde van de zolder uit de woning. Op het moment van het uitbreken van de brand waren er geen personen in de woning aanwezig, wel heeft de brandweer een hond in veiligheid weten te brengen.
Naast twee tankautospuiten zette de brandweer ook een tweetal hoogwerkers in om de brand van bovenaf te bestrijden. Men maakte gebruik van drukluchtschuim (DLS) om de metershoge vlammen meester te worden. Voorkomen werd dat het vuur oversloeg naar beide naastgelegen woningen. Hiervoor haalde men de nodige dakpannen van het dak om er zeker van te zijn dat het vuur niet onder de dakpannen door brandde. Over de precieze oorzaak van de brand is nog niets bekend maar vooralsnog gaat men uit van kortsluiting.
Tijdens de inzet in het stadsdeel Gestel was de politie in grote getale aanwezig. Met o.a. afzetlint wisten zij nieuwsgierigen op afstand te houden zodat de brandweer zich kon concentreren op de bluswerkzaamheden. Ook de ambulancedienst stond stand-by met een ambulance, er raakte echter niemand gewond. De schade aan de woning is enorm. Een van de naastgelegen woningen liep ook rook- en waterschade op.

Ga terug naar het archief