Reportages

Verdachte dodelijk schietincident aangehouden in Schijndel


Datum: vrijdag 27 april 2018

Locatie: Boschweg, Schijndel


Video: Klik hier om de video te bekijken


SCHIJNDEL - De politie heeft vrijdagmorgen rond 11.00 uur op de Bosweg in Schijndel een 29-jarige man uit die woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de schutter te zijn geweest bij het schietincident dat afgelopen woensdagavond op de Renate Rubinsteinstraat plaatsvond. Daarbij kwam een 26-jarige man om het leven.
Surveillerende politieagenten zagen in Schijndel een auto rijden met daarin de vermoedelijke verdachte. Hoewel de collega’s de verdachte heel even uit het oog verloren, zagen zij hem al snel staan naast zijn auto op de Boschweg. Daarop is hij direct aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Donderdagmiddag werd tegen het einde van de dag nog een inval gedaan in de woning van de verdachte. Daarbij werd het arrestatieteam ingezet. De verdachte werd niet aangetroffen, maar in de woning werden wel diverse goederen in beslag genomen voor verder onderzoek.
De politie zoekt nog altijd naar getuigen van het schietincident. Daarnaast komt zij graag in contact met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Misschien zijn er mensen die foto’s of video’s hebben gemaakt? De recherche zou dat beeldmateriaal graag ontvangen, dat kan via het digitale tipformulier op de website van de politie. Telefonisch informatie delen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Ga terug naar het archief