Reportages

Brandweer dooft kleine vuurhaard in vervallen landhuis aan de Parkweg in Boxtel


Datum: dinsdag 10 juli 2018

Locatie: Parkweg, Boxtel


BOXTEL - Dinsdagmiddag werd rond 16.30 uur de brandweer gealarmeerd voor een brand in een vervallen landhuis aan de Parkweg in Boxtel. Het vervallen pand is geen onbekend adres van de hulpdiensten, de afgelopen jaren zijn zij al meermaals voor verschillende incidenten op deze locatie geweest.
Nadat de brandweer de ketting van het hekwerk had doorgeknipt wist men de woning binnen te dringen om de relatief kleine brand te doven. Nadat het vuur gedoofd was controleerde men het gehele pand. Naast wat inbrekerswerktuig werd verder niets vreemds meer aangetroffen. Vervolgens werd het pand nog op natuurlijke wijze geventileerd.
Het vervallen landhuis staat inmiddels al jaren leeg en is door hevige begroeiing onttrokken van het zicht vanaf de openbare weg. Ondanks dat de bebouwing volledig is dichtgetimmerd en de toegang van het erg is afgesloten met een groot hekwerk weten onbevoegden keer op keer zichzelf toegang te verschaffen tot het pand.
Ook de politie was aanwezig, zij trachten de eigenaar van het pand te bereiken om passende maatregelen te treffen om soortgelijke incidenten in het vervolg een stap voor te zijn. Enkele nieuwsgierigen keken toe hoe de hulpdiensten in actie kwamen.

Ga terug naar het archief