Reportages

Felle uitslaande brand verwoest gebouw van Prodrive op bedrijvenpark Ekkersrijk in Son en Breugel


Datum: zaterdag 1 december 2018

Locatie: Ekkersrijt, Son en Breugel


SON EN BREUGEL - In een gebouw van het bedrijf Prodrive op bedrijvenpark Ekkersrijt in Son en Breugel heeft vrijdagnacht een felle brand gewoed. Rond 3.45 uur werd de brand opgemerkt maar was op dat moment al uitslaand. De vlammen sloegen metershoog uit het dak wat gepaard ging met hevige rookontwikkeling. De brandweer rukte met groot materieel uit en is nog de hele zaterdag bezig geweest met het nablussen van de brand.
Bij de brand is een explosie gehoord, maar of die ook de brand heeft veroorzaakt wordt onderzocht. De gevel van het gebouw ligt op straat, waarschijnlijk door die explosie. Kozijnen en ramen zijn met vermeende krachten uit het pand geblazen. Bij de brand kwam veel rook vrij, omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden en ventilatieroosters dicht te doen. De politie sloot de omgeving af waardoor een deel van het bedrijventerrein onbereikbaar was. Zaterdagochtend vroeg werd een NL-alert verstuurd om mensen in de omgeving te waarschuwen.
De brandweer zette 120 brandweerlieden in om het vuur te bestrijden. Vanwege de explosie en de felle brand is de brandweer het pand niet meer binnen gegaan en werd het vuur van buiten naar binnen geblust. Het getroffen gebouw is een kantoorpand waar ook deels productiewerk werd verricht. De schade aan het gebouw is aanzienlijk en zal in de miljoenen euro’s lopen. Het gebouw is aan de achterkant ook gedeeltelijk ingestort. 

Ga terug naar het overzicht