Reportages

Kleine brand in woning na blikseminslag


Datum: donderdag 18 augustus 2011

Locatie: Eind, Haaren


Donderdagavond om 19:55 uur kregen de hulpdiensten een melding van een woningbrand aan het Eind in Haaren. Al snel werd duidelijk dat er brand was uitgebroken n.a.v. blikseminslag en werd ook een hoogwerker gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer was de kleine brandhaard die op zolder woedde reeds geblust door omwonenden met brandblussers. Waarschijnlijk is de bliksem op de waterleiding ingeslagen waardoor dit voor veel schade aan de waterleidingen in de woning zorgde. Ook de elektra in de woning viel direct uit na de blikseminslag.
De brandweer ging met de hoogwerker richting de schoorsteen van de woning. Zij inspecteerde deze zorgvuldig op scheuren maar deze werden niet aangetroffen. Na deze inspectie heeft men een zeil over het gat in het dak gespannen om ergere overlast in de woning te voorkomen. De politie sloot ten tijde van de brand de straat aan beide zijde geheel af. Later heeft de gemeente Haaren borden geplaatst omdat de straat nog de nodige tijd afgesloten is in verbrand met de herstelwerkzaamheden van de waterleiding.
Tevens is de waterleiding onder het straatwerk voor de woning werd getroffen door de bliksem. Het straatwerk bolde op enkele plaatsen omhoog en het water kwam aan alle kanten tussen de straatklinkers omhoog. Brabant Water kwam ter plaatse en wist het water snel af te sluiten. Nadat de brandweer vertrokken was zijn zij direct gestart met de herstelwerkzaamheden van de leiding. Ook burgemeester Ronnes van Haaren liet zich persoonlijk op de hoogte brengen van de brand en kwam ter plaatse om met de bewoners te praten. Tevens is stichting Salvage in kennis gesteld welke optreed als overkoepelende verzekeringsmaatschappij in geval van brand.

Ga terug naar het archief