Reportages

Uitslaande woningbrand treft woningen aan Thorbeckestraat in Sint-Oedenrode


Datum: zondag 24 maart 2019

Locatie: Thorbeckestraat, Sint-Oedenrode


SINT-OEDENRODE - Kort na 14.00 uur werd de brandweer van Sint-Oedenrode gealarmeerd voor een woningbrand aan de Thorbeckestraat in die plaats. De brand woedde op het dak van een onlangs bewoond hoekhuis, snel werd opgeschaald om voldoende slagkracht voor handen te hebben om brandoverslag naar naastgelegen woningen te voorkomen. Door de snelle inzet van de brandweer kon niet voorkomen worden dat ook het dak van een tweede woning vlam vatte.
De politie zorgde ervoor dat het massaal toegestroomde publiek op veilige afstand bleef zodat de brandweer zijn werk kon doen. De brandweer heeft nog belangrijke spullen voor de geëmotioneerde bewoners uit de woningen gehaald. In alle hectiek hielpen ook brandweermannen in burger mee met onder andere het uitrollen van slangen en het verwisselen van ademluchtcilinders. Machteloos keek men toe hoe de vlammen soms metershoog uit het dak sloegen.
Het gealarmeerde redvoertuig van de brandweer uit Veghel wilde niet starten, de brandweerlieden stonden machteloos op de kazerne maar aarzelde geen moment en lieten via de meldkamer een ander redvoertuig alarmeren. De brandweer zette bij de brand onder meer twee blusvoertuigen, een ladderwagen, een waterwagen, een hulpverleningsvoertuig en overig ondersteunend materieel in. Met de ladderwagen werden dakpannen en zonnepanelen van het dat verwijderd om de vuurhaard te kunnen bereiken.   
Nadat de brand geblust was vermaakte een van de brandweermannen enkele kleine kinderen uit de woonwijk. De kinderen mochten om beurten een brandweerhelm op en hielpen de spuitgast met het dichtdraaien van een brandkraan. Als dank kreeg hij enkele tekeningen en een bloem mee naar huis. De schade aan de woningen waar de brand woedde is groot. Stichting Salvage is ter plaatse en zal namens de brandverzekering de nodige maatregelen treffen voor de getroffen bewoners. Bij de brand raakte er niemand gewond.

Ga terug naar het archief