Reportages

Motorrijtuig met beperkte snelheid ramt gevel van woning aan de Steeg in Schijndel


Datum: zondag 5 mei 2019

Locatie: Steeg, Schijndel


Video: Klik hier om de video te bekijken


SCHIJNDEL - Een bestuurder van een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) is zondagmorgen met zijn voertuig van de weg geraakt en tegen de gevel van een woning gebotst. Het verkeersongeval, waarbij geen andere voertuigen betrokken waren, gebeurde rond 7.50 uur op de Steeg in het buitengebied van Schijndel. De bestuurder schampte aan de linkerkant van de weg een boom en botste vervolgens tegen de woning.
Terwijl ambulancemedewerkers zich ontfermde over de bestuurder heeft de brandweer de instabiliteit van de woning beoordeeld. Gezien er geen direct gevaar was kon een bergingsbedrijf het voertuig zonder problemen uit de woning takelen waarna een bouwbedrijf de woning zou stutten. De bestuurder hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.
De schade aan de woning is enorm. Het fietspad tussen de rijbaan en de woning werd verspert door het voertuig en ook in de tuin lagen flinke brokstukken van de gevel. De bewoners van de woning bleven ongedeerd maar waren wel flink geschrokken. Het opmerkelijke voorval trok zondagmorgen veel bekijks van de vele voorbijgangers.

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het archief