Reportages

Politie valt café aan de Celsiusstraat in ’s-Hertogenbosch binnen op zoek naar wapens en drugs


Datum: vrijdag 31 mei 2019

Locatie: Celsiusstraat, 's-Hertogenbosch


’S-HERTOGENBOSCH  - Een arrestatieteam van de politie is vrijdagavond café Starlight aan de Celsiusstraat in ‘s-Hertogenbosch binnengevallen. Volgens de politie zou er in de horecagelegenheid mogelijk in drugs worden gehandeld en zouden er mogelijk vuurwapens aanwezig zijn. Kort na middernacht werd een plakkaat op de deur geplakt met daarop de mededeling dat de burgemeester van ‘s-Hertogenbosch het café per direct heeft laten sluiten.
De inval begon rond de klok van 22.50 uur, zo laat de politie via Twitter weten. Volgens omstanders waren er tientallen agenten bij de actie betrokken en werd de straat volledig afgesloten. Ten tijde van de inval waren er in het café zo'n twintig bezoekers aanwezig. Deze werden allen gefouilleerd waarna ze de kroeg moesten verlaten. De horecagelegenheid werd grondig doorzocht en netbeheerder Enexis heeft de stroom van het pand afgesloten.
Zaterdagochtend heeft de politie bekend gemaakt dat men tijdens de inval cocaïne en heroïne is ontdekt. De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Verder werd een 38-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ook in zijn auto werd cocaïne ontdekt. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het overzicht