Reportages

Agent en verdachte schieten elkaar neer


Datum: dinsdag 23 augustus 2011

Locatie: Hoofdstraat, Best


Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur is een politieagent neergeschoten door een verdachte. Het incident vond plaats op de Hoofdstraat in het centrum van Best. Wat er precies is gebeurd is voor alsnog onduidelijk maar zowel de politieagent als de verdachte zijn gewond geraakt bij deze schotenwisseling. De omgeving waar de schietpartij plaatsvond werd direct afgezet door massaal opgetrommelde politie-eenheden.
Voor de ogen van diverse terrasbezoekers van een restaurant vond de schietpartij plaats tussen surveillerende agenten en de verdachten. Nadat zowel één politieagent als de verdachte geraakt waren door de rond vliegende kogels werd de verdachte door meerdere agenten tegen de vlakte gewerkt en overmeesterd. Beide mannen zijn niet in levensgevaar maar wel overgebracht naar het ziekenhuis, hun toestand zou stabiel zijn.
Collega's van de getroffen politieagent reageren geschokt op de gebeurtenissen in Best. De technische recherche is ter plaatse aanwezig en is een uitgebreid onderzoek gestart. Omdat het op het later op de avond donker begon te worden werd de brandweer ter assistentie gevraagd om bij te lichten. Volgens enkele omstanders stonden er tientallen politieauto's in de straat na het schietincident.

Ga terug naar het archief