Reportages

Massale vissterfte treft vijver Reeburgpark in Vught


Datum: vrijdag 2 augustus 2019

Locatie: Park Reeburg, Vught


VUGHT - Het is een treurig gezicht, de Reeburgvijver in het gelijknamige park in Vught ligt vol met dode vissen. Wat de exacte oorzaak van de vissterfte is, is bij de gemeente Vught niet bekend. Het extreem warme weer van de laatste tijd heeft op diverse plekken in het land gezorgd voor massale sterfte van vissen, vooral als gevolg van zuurstofgebrek. Waarschijnlijk is dat ook het geval geweest in de vijver in het Reeburgpark.
Om verdere vissterfte in de Reeburgvijver in Vught te voorkomen, heeft de gemeente de brandweer gevraagd water in de vijver rond te pompen. Circulatie zorgt voor meer zuurstof in het water. De pomp stond donderdagmiddag een aantal uren te draaien. Vrijdagmiddag werd de hulp ingeroepen van lokale ondernemers. Vanaf 17.00 uur hebben medewerkers van Raaijmakers Rioolservice B.V. en Peters Grondwerken het water rondgepompt.
Medewerkers van zowel de gemeente als de sociale werkvoorziening scheppen dode vissen uit het water. Volgens omstanders gaat dat moeizaam, omdat niet alle vissen aan de kant drijven.

Foto's: Remco Rooijakkers

Ga terug naar het archief