Reportages

Brandweer in actie voor loshangend object in drukke winkelstraat


Datum: vrijdag 4 februari 2011

Locatie: Stationsstraat, Boxtel


Vrijdag 4 december was een dag met zeer zware windstoten zoals eerder deze week was voorspeld door het K.N.M.I. De gehele dag waaide het behoorlijk en op de wadden is er zelfs sprake geweest van een lichte storm. Landinwaarts waren er zeer zware windstoten tot wel 100 km/h. De brandweer is her en der in de gehele provincie diverse malen gealarmeerd met diverse meldingen omtrent deze wind.

Zo ook in Boxtel waar omstreeks 17:00 uur de brandweer werd gebeld om hulp te bieden aan de eigenaar van een pand in een drukke winkelstraat in het centrum van Boxtel. Van een lichtreclame armatuur was de kap open gewaaid en zou bij een eventuele volgende windvlaag naar beneden kunnen komen. Met behulp van een lange ladder en via het plat dak wist de brandweer het object van twee kanten te benaderen waardoor men gemakkelijk een provisorische oplossing kon treffen.

Ten tijde dat de brandweer bezig is geweest met het veilig stellen van de situatie was het gedeelte voor het pand aan de Stationsstraat afgezet zodat er niemand onderdoor kon lopen. De eigenaar van het pand schakelde een deskundig bedrijf in welke maandag het lichtreclame armatuur komt repareren. Nadat de brandweer zijn spullen had ingepakt keerde zij terug naar de kazerne.

Ga terug naar het archief