Reportages

Brandweer vist vuurwapen uit water nabij De Binnendonk in Veghel; wapen vermoedelijk gebruikt bij overval op Kruitvat


Datum: dinsdag 30 juli 2019

Locatie: De Binnendonken, Veghel


VEGHEL - Duikers van de brandweer hebben dinsdagavond een vuurwapen uit het water gevist nabij De Binnendonk in Veghel. Het vermoeden bestaat dat dit wapen is gebruikt bij de overval op de Kruitvat aan De Bunders eerder deze dag. Naast het vuurwapen werden ook een paar schoenen in het water gevonden.
Het vuurwapen is in een kist meegenomen door rechercheurs voor verder onderzoek. De politie wilde dinsdagavond nog niet bevestigen of het gevonden wapen ook het wapen is welke is gebruikt bij de overval op de Kruitvat, dit in het belang van het onderzoek. Duiker hebben z’n anderhalf uur gezocht in de vijver. Voor die tijd was de omgeving al door de politie afgezet.
Eerder op de dag werd er een gewapende overval gepleegd op een winkel van de Kruitvat aan De Bunders in Veghel. De overaller dreigde met iets dat op een vuurwapen leek. Vervolgens vluchtte de dader met een nog onbekend geldbedrag richting De Donken. Niemand raakte gewond.  De dader droeg een donker vest met daaronder een blauw shirt en een donkere lange broek welke de enkels niet afdekte. Hij droeg tevens een wollen pet en vertrok op de fiets. 

Foto's: Remco Rooijakkers

Ga terug naar het archief