Reportages

Felle brand op Sonse Heide nabij de Bestseweg (N620) bij Son en Breugel


Datum: zondag 19 april 2020

Locatie: Bestseweg (N620), Son en Breugel


Video: Klik hier om de video te bekijken


SON EN BREUGEL - In het heidegebied de Sonse Heide aan de Bestseweg (N620) bij Son en Breugel woedde zondagmiddag een felle brand. Die werd rond 14.00 uur gemeld waarop de brandweer met groot materieel uitrukte. Via een NL-Alert werd mensen in de buurt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en naar binnen te gaan als ze last hadden van de rook.
De vlammen grepen razendsnel om zich heen. Enkele recreaten hielpen de brandweer om de slangen uit te lopen over de grote afstand zodat snel de blussing kon worden ingezet. Andere recreanten werd opgeroepen het gebied te verlaten, vanwege de flinke rookontwikkeling. Om over voldoende bluswater te beschikken werden verschillende watercontrainers ingezet, ook werd bluswater uit het verderop gelegen Wilhelminakanaal gepompt. 
Rond 15.30 uur was de brand onder controle. Uiteindelijk is een gebied van één hectare in vlammen opgegaan. Volgens een woordvoerder stond de wind gunstig. Daardoor gingen de vlammen richting een zandverstuiving en kon het vuur zich niet veel verder verspreiden.
Brandweerlieden zijn nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden. De Bestseweg (N620) en de Hoberglaan waren zondagmiddag geruime tijd afgesloten voor doorgaand verkeer.

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het archief