Reportages

Cold-case team doet verder onderzoek in zaak Nicole van den Hurk


Datum: vrijdag 9 september 2011

Locatie: Boschdijk, Eindhoven


Het cold-case team van Politie Brabant Zuid-Oost doet verder onderzoek in de zaak Nicole van den Hurk. In opdracht van het Openbaar Ministerie is vrijdagavond hiervoor haar stoffelijk overschot opgegraven. Dit wordt voor nader onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) overgebracht. Deze opgraving, ook wel exhumatie genoemd, is onder toezicht van politie en justitie uitgevoerd.
De Hoofdofficier van Justitie van 's-Hertogenbosch heeft de beloning voor de gouden tip in het onderzoek naar Nicole van den Hurk herzien. In 1995 werd reeds 25.000 gulden uitgeloofd hiervoor. Deze beloning is altijd van kracht gebleven en nu verhoogd naar 15.000 euro. Het Openbaar Ministerie roept mensen op zich te melden als zij informatie hebben over deze zaak, maar dit nog niet bij de politie hebben gemeld. Mogelijk dat deze (nieuwe) informatie kan bijdragen tot de oplossing van deze zaak.
De Eindhovense Nicole van den Hurk fietste in de vroege morgen van vrijdag 6 oktober 1995 vanaf het adres van haar oma naar de supermarkt waar zij werkte in Winkelcentrum Woensel. Ze is daar echter nooit aangekomen. Op woensdag 22 november 1995 is haar lichaam gevonden onder snoeiafval in de bossen langs de Mierloseweg in Lierop. Nicole is door geweld om het leven gebracht.
Dinsdag 13 september aanstaande schenkt Avro's Opsporing Verzocht ook aandacht aan deze zaak. De uitzending is te zien om 21.30 uur op Nederland 1. Opsporing Verzocht wordt herhaald op woensdag 14 september om 11.15 uur op Nederland 2. Kijk voor meer informatie op www.opsporingverzocht.nl Een week later, maandag 19 september, wordt de zaak Nicole van den Hurk ook in Bureau Brabant behandeld. De uitzending is om 18.00 uur op Omroep Brabant.

Ga terug naar het archief