Reportages

Acht gewonden na ongeval met busje


Datum: donderdag 15 september 2011

Locatie: Leinserondweg, Zijtaart


Op de Leinserondweg in Zijtaart zijn donderdagavond acht gewonden gevallen. Een busje botste rond 22:00 uur door nog onbekende oorzaak tegen een boom kort na een flauwe bocht. Drie inzittende raakte zwaar gewond, drie iets minder zwaar en twee inzittende raakte slechts licht gewond. Door de klap met de boom kwam het busje schuin in de sloot terecht wat de hulpverlening moeilijker maakte.
Ambulances reden af en aan naar de plek van het ongeval in het buitengebied van Zijtaart om hulp te verlenen. Ook een traumahelikopter landde in een naastgelegen wei en verleende assistentie. Enkele inzittende van het busje waren op eigen kracht uit het voertuig gekropen, andere moesten door de brandweer worden bevrijd. Door het verwijderen van enkele stoelen en banken in de bus konden ook de laatste slachtoffers in veiligheid worden gebracht.
Ten tijden van het ongeval sloot de politie aan weerszijde van het ongeval de straat af om omstanders op afstand te houden. De verkeersongevallenanalyse is ter plaatse een onderzoek gestart. Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse en heeft het busje uit de sloot geborgen en afgevoerd voor verder onderzoek. Na de inzet is er door de hulpverleners ter plaatse nog kort nagesproken. Hieruit kwam naar voren dat de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsinstanties zeer goed is verlopen. Inmiddels is de rust weer teruggekeerd op de Leinserondweg.

Ga terug naar het archief