Reportages

Arbeidsmigranten eisen veilige werkomgeving bij vleesverwerker Vion aan de Boseind in Boxtel


Datum: donderdag 4 juni 2020

Locatie: Boseind, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Een kleine groep arbeidsmigranten stond donderdagmiddag rond 15.00 uur te demonstreren bij vleesverwerker Vion aan de Boseind in Boxtel. De demonstranten houden nabij de ingang borden omhoog met verschillende teksten die aangeven dat zij het niet eens zijn met de arbeidsomstandigheden. Op de borden zijn teksten te lezen zoals: 'Vion werkkamp', 'Wij laten ons niet vermoorden'. 'Vlees is belangrijker dan mensen en hun leven' en 'Wij willen werken maar wel veilig'.
Het gaat in het toaal om een kleine groep van vier arbeidsmigranten. Volgens één van hen had men op meer actievoerders gerekend, maar mensen durven niet te komen. De arbeidsmigranten vinden dat er veiligere werkomstandigheden moeten komen. De werkomstandigheden die nu gehanteerd worden zijn helemaal niet veilig en heel anders dan Vion beweert, aldus een van de demonstranten. 
Vleesverwerkingsbedrijven zijn de afgelopen tijd veel in het nieuws omdat ze een besmettingshaard van corona blijken te zijn en de bedrijven zich niet goed aan de coronaregels houden. Een vestiging van Vion in het Gelderse Groenlo moest sluiten nadat bleek dat 147 medewerkers waren besmet met corona. De medewerkers moesten veel te dicht op elkaar werken en werden bovendien met te veel mensen in een busje naar hun werk gebracht. Ook bij Vion in Boxtel zijn medewerkers besmet met corona, maar de slachterij hoefde niet te sluiten.

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het archief