Reportages

Automobilist (28) omgekomen bij verkeersongeval met vrachtwagen op de Rijksweg (N279) bij Veghel


Datum: maandag 28 september 2020

Locatie: Rijksweg (N279), Veghel


Video: Klik hier om de video te bekijken


VEGHEL - Op de Rijksweg (N279) in Veghel vond maandagochtend een ernstig verkeersongeval plaats. Rond 10.40 uur botsten een personenauto en een vrachtwagen met elkaar. De rijbaan was door de aanrijding volledig verspert en de hulpdiensten rukten massaal uit. De vrachtwagen botste ook nog op de vangrail, de ravage was groot. De gehele rijbaan lag bezaaid met brokstukken van beide voertuigen.
De bestuurder van de personenauto is bij het ongeval om het leven gekomen. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Brandweerlieden schermde het incident af met schermen. Verkeersspecialisten van de politie hebben ter plaatse een uitgebreid onderzoek gedaan. De in kaart gebrachte gegevens moeten meer duidelijkheid geven over de toedracht van dit tragische verkeersongeval.
Vele vrachtwagens stonden vast achter de plek waar het ongeval gebeurde. De voertuigen konden op de smalle rijbaan niet keren. Zij moesten de grote afstand tot de kruising bij Keldonk terug uit zetten. Vanaf daar konden zij hun weg via een alternatieve route vervolgen. Afgelopen zaterdag vond er op diezelfde weg bij Veghel ook al een ernstig verkeersongeval plaats. Toen kwam een motorrijder om het leven na een botsing met een vrachtwagen.

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het archief