Reportages

Geparkeerde auto aan de Rouppe van der Voortlaan in Vught doelwit van brandstichting


Datum: zondag 18 oktober 2020

Locatie: Rouppe van der Voortlaan, Vught


Video: Klik hier om de video te bekijken


VUGHT - Rond 1.55 uur werd zaterdagnacht een autobrand aan de Rouppe van der Voortlaan in Vught opgemerkt.  De brandweer doofde het vuur maar kon niet voorkomen dat het voertuig volledig verloren ging. Tijdens de bluswerkzaamheden scheurde de brandstoftank van het voertuig wat de blussing bemoeilijkte.
De politie sloot de straat af terwijl brandweerlieden het vuur bedwongen met water en schuim. Een bergingsbedrijf heeft het uitgebrande voertuig afgevoerd voor forensisch onderzoek. Omdat bij aankomst van de hulpdiensten de auto aan zowel de voor- als achterzijde in brand stond ligt brandstichting voor de hand. De politie verstuurde een Burgernet bericht, met het verzoek aan diegene die verdachte zaken die met deze brand te maken zouden kunnen hebben, te melden bij hen.
De afgelopen periode zijn er in Vught al meerdere auto’s in vlammen opgegaan. Of er een verband bestaat tussen deze brand en de eerdere branden is niet bekend. In 2010 was er in Vught een autopyromaan actief welke vele tientallen voertuigen in brand stak. Of de autobranden van de laatste tijd het werk is van deze zelfde autopyromaan is niet bekend.

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het archief