Reportages

Droog gekookte pan veroorzaakt rookontwikkeling in appartement


Datum: dinsdag 11 oktober 2011

Locatie: Stapelen, Boxtel


In een van de appartementen van wooncomplex Stapelen gelegen aan de Cultuurhistorische as in Boxtel is dinsdagavond een kleine brand uitgebroken. Door een pan met kastanjes op het vuur welke was droog gekookt was het automatisch brandalarm in werking getreden waardoor de brandweer omstreeks 21:15 uur werd gealarmeerd. Kort daarna kwam via het alarmnummer 1-1-2 een telefoontje binnen van omwonende welke meldde dat er rook uit een naastgelegen appartement kwam. Ook wisten zij niet of er zich nog iemand in de woning begaf.
Uit voorzorg werd een ambulance mee gealarmeerd omdat nog niet zeker was of er personen in het brandende pand aanwezig waren. Bij aankomst van de brandweer was de deur van het betreffende appartement op slot. Met een motorkettingzaag werd de deur open gezaagd waarna drie huisdieren waaronder één hond en twee katten in veiligheid konden worden gebracht. Na een snelle verkenning bleek dat de bewoner van het appartement niet thuis was op het moment van het uitbreken van de brand. Een eveneens gealarmeerd redvoertuig heeft halverwege zijn rit rechtsomkeer mogen maken, diens inzet was niet meer nodig.
Burgemeester van Beers van de gemeente Boxtel kwam zelf ter plaatse om zich op de hoogte te laten brengen van hetgeen wat er gaande was. Gelukkig viel het allemaal mee en hoefde er niemand geëvacueerd te worden uit het voormalige seminarie. Naast de brandweer rukte ook de ambulancedienst, politie, en beveilig groots uit. De brandweer zorgde ervoor dat de woning werd geventileerd waarna deze werd overgedragen aan de woningbouwvereniging en stichting Salvage. De woningbouwvereniging zou voor een nieuwe deur zorgen terwijl stichting Salvage naging of zij nog iets konden betekenen voor de gedupeerde bewoner van het pand.

Ga terug naar het archief