Reportages

Grote uitslaande brand verwoest meerdere loodsen op bedrijventerrein aan de Kasteeldreef in Drunen


Datum: zaterdag 5 december 2020

Locatie: Kasteeldreef, Drunen


Video: Klik hier om de video te bekijken


DRUNEN - Rond 0.55 uur werd vrijdagnacht een felle brand aan de Kasteeldreef in Drunen opgemerkt. De vlammen grepen razendsnel om zich heen, de brandweer schaalde in rap tempo op naar zeer grote brand en kreeg assistentie brandweerkorpsen uit de omgeving. Meerdere loodsen brandde volledig af, in die loodsen zaten onder meer een autobedrijf, een bandenzaak, een growshop en een opslag voor campers gevestigd. 
Om over voldoende bluswater te beschikken werd het grootwatertransportsysteem afgelegd vanaf de Loonse Vaart nabij de Nieuwkuijksestraat. De brandweer zette onder meer zes blusvoertuigen, en twee redvoertuigen in, aangevuld met het nodige ondersteunend materieel. De politie hield omstanders op afstand, de omgeving van het brandende pand werd afgesloten. Rond 3.00 uur namen de vlammen af waarna het nablussen nog een flinke klus was.   
Bij daglicht is de volgende ochtend pas goed te zien hoe verwoestend de brand zijn sporen heeft nagelaten. Van de loodsen is niets meer over. De brandweer is een groot deel van de ochtend nog bezig geweest met het nablussen van hotspots. Ook in de middag zijn ze nog terug geweest voor nabluswerkzaamheden. De politie doet momenteel onderzoek naar de oorzaak van de brand.  

Foto's: Sander van Gils

Ga terug naar het archief