Reportages

Poging brandstichting bij een woning aan de Boksprong in Best


Datum: zondag 13 december 2020

Locatie: Boksprong, Best


Video: Klik hier om de video te bekijken


BEST - Rond 1.45 uur werd er zaterdagnacht brand gesticht bij een huis aan de Boksprong in Best. Er volgde een ontploffing met een harde knal. De ontploffing veroorzaakte veel schade aan het huis en de woning ernaast. Gelukkig vielen er geen gewonden maar het had ook heel anders kunnen aflopen. De recherche gaan uit van een misdrijf en onderzoeken de toedracht van deze brandstichting.
De bewoners van de woning aan de Boksprong bleven gelukkig ongedeerd na deze zeer ernstige poging tot brandstichting. Vermoedelijk werd aan de voorzijde brand gesticht waarna bewoners en omwonenden aangaven een harde knal en glasgerinkel te hebben gehoord. De brand sloeg gelukkig niet snel om zich heen maar het had veel ernstiger kunnen aflopen.  De brand veroorzaakte veel schade aan de voorzijde van beide woningen en de auto van de bewoners.
Rechercheurs hebben tactisch en technisch onderzoek verricht op locatie naar mogelijke aanwijzingen en / of sporen die meer informatie kunnen opleveren over de toedracht van dit incident. Er werd ook een buurtonderzoek gestart om meer duidelijkheid te krijgen. De politie komt  graag in contact met mensen die hen meer kunnen vertellen en / of camerabeelden hebben van dit voorval.

Foto’s: Remco Rooijakkers

Ga terug naar het archief