Reportages

Man ernstig gewond nadat zelfgemaakt vuurwerk explodeert in woning aan de Brederodeweg in Boxtel


Datum: maandag 28 december 2020

Locatie: Brederodeweg, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Maandagochtend ontplofte in een woning aan de Brederodeweg in Boxtel vuurwerk. Een man raakte daarbij ernstig gewond aan zijn handen toen het zelf gefabriceerde vuurwerk explodeerde. De gewonde man is vanuit zijn woning op eigen kracht de straat overgestoken naar de ambulancepost, vanwaar vervolgens de overige hulp- en veiligheidsdiensten zijn gewaarschuwd. 
Het slachtoffer, de bewoner van de woning, is naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat niet bekend was wat voor en eventueel materiaal er mogelijk nog in de woning lag, werd de woning door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht op vuurwerk, explosieven en andere gevaarlijke stoffen. Gedurende dat onderzoek werden de woningen in de directe nabijheid, in een straat van 100 meter, ontruimd. De EOD en de technische recherche zijn een aantal uren bezig geweest om het zelf gefabriceerd spul veilig te stellen. Ook de brandweer stond tijdens dit gehele proces stand-by.
De massale inzet van de hulpdiensten trok veel bekijks van nieuwsgierigen. Zij werden door de politie op veilige afstand gehouden. Rond 19.00 uur was de situatie veilig en mochten de bewoners weer terugkeren naar hun woningen. Ook werd de Brederodeweg, welke de gehele dag afgesloten was weer open gesteld. 

Foto's: Remco Rooijakkers & Sander van Gils

Ga terug naar het overzicht