Reportages

Appartementencomplex ontruimd na brand in containerruimte


Datum: donderdag 13 oktober 2011

Locatie: De Werf, Drunen


Donderdagnacht rond 3.45 uur is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een centrale containerruimte van een appartementencomplex aan De Werf in Drunen. Bij aankomst van de brandweer trof deze enorm veel rook aan waarop het niet direct zichtbaar was waar de vuurhaard zich bevond. Uiteindelijk wist men de vuurhaard te localiseren in de centrale containerruimte en bluste deze snel.
De brand woedde in een stapel oud papier en ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Om het brandende papier goed af te kunnen blussen werden de brandende restanten buiten gegooid waarna ze met een hoge drukstraal werden geblust. Naast twee blusvoertuigen en de officier van dienst werd ook een hoogwerker gealarmeerd. Deze is wel ter plaatse gekomen maar hoefde niet meer te worden ingezet aangezien de vuurhaard zich op de begane grond bevond.
De bewoners van alle appartementen in het complex werden geëvacueerd naar een naastgelegen grasveld. Later werden zij opgevangen in een wijkgebouw waar nagegaan werd of wel iedereen was geëvacueerd. Hoewel er niemand gewond raakte bij de brand kwam er uit voorzorg toch een ambulance ter plaatse. De ambulancebroeders waren ook aanwezig toen de bewoners werden opgevangen in het wijkgebouw. Nadat de brand was geblust en alle rook was opgetrokken konden de bewoners weer terug naar hun woningen.

Ga terug naar het archief