Reportages

Politieonderzoek na vondst dode man in woning aan de Oude Boomgaard in Boxtel


Datum: zaterdag 23 januari 2021

Locatie: Oude Boomgaard, Boxtel


Video: Klik hier om de video te bekijken


BOXTEL - Bij de politie kwam zaterdagmiddag rond de klok van 16.00 uur de melding binnen dat een man levenloos in een woning aan de Oude Boomgaard was gevonden. Het ging om de 73-jarige bewoner en de eigenaar van de bijbehorende Bed & Breakfast.  
Specialisten van forensische opsporing zijn maandag nog altijd bezig met sporenonderzoek in en om de woning aan de Oude Boomgaard in Boxtel waar de man in leveloze toestand werd aangetroffen. Dit uitgebreide onderzoek neemt veel tijd in beslag en kan nog enige tijd gaan duren. Er wordt zeer nauwkeurig gezocht naar sporen en aanwijzigen. Ieder detail kan van belang zijn in het onderzoek. Het is belangrijk dat we duidelijk krijgen wat er zich heeft afgespeeld, laat een woordvoerdster van de politie desgevraagd weten.
Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is direct opgestart. Onder leiding van een Officier van Justitie (OvJ) onderzoekt een rechercheteam de dood van de man. Naast het onderzoeken van de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, kijken wij ook naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Het gebied rond de woning is ruim afgezet en er zijn zwarte schermen geplaatst. Ook is er een tent nabij de woning opgezet. 
Heeft u afgelopen dagen iets gezien of gehoord dat de politie kan helpen om het verhaal rondom de dood van deze man helder te krijgen, laat het hen weten. Bel 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Foto's: Remco Rooijakkers

Ga terug naar het archief