Reportages

Aanhouding na schietincident op bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel


Datum: vrijdag 16 april 2021

Locatie: Ekkersrijt, Son en Breugel


Video: Klik hier om de video te bekijken


Son en Breugel - Vrijdagavond vond er rond 17.45 uur een schietincident plaats op het bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel. Het was onduidelijk of daarbij iemand gewond was geraakt. Forensische rechercheurs onderwierpen de locatie van het schietincident aan een minutieus onderzoek naar sporen en andere aanwijzingen. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in naar getuigen, camerabeelden of mensen met andere informatie over deze zaak.
Diezelfde avond nog werd een 23-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. Zaterdag meldde zich een 23-jarige man uit Valkenswaard bij de politie, hij heeft mogelijk te maken met het incident en werd nader gehoord. De aanleiding voor het schietincident is nog volstrekt onduidelijk. Volgens getuigen zou er geschoten zijn op betreffende locatie. Na het schietincident zijn personen met meerdere auto’s vertrokken. Op dat moment was het niet duidelijk of er iemand gewond was geraakt.
Onderzoek naar mogelijke gewond geraakte personen bij het schietincident leverde in eerste instantie niets op. Daarbij werd er onder meer contact gelegd met ziekenhuizen in de omgeving om te kijken of zich daar mensen met schotwonden of andere opvallende verwondingen hadden gemeld. 
Tijdens het onderzoek naar de bij het schietincident betrokken voertuigen kwam de 23-jarige verdachte uit Schiedam in beeld. Hij is vrijdagavond aangehouden in zijn woonplaats. De exacte rol en het aandeel van de verdachte in relatie tot het schietincident is nog onduidelijk. Daarom doet men nog volop onderzoek. De Schiedammer zit vast en hij wordt uitgebreid verhoord. Er leven veel vragen bij het onderzoeksteam. Daarom zoeken zij getuigen en/of camerabeelden die hen meer helderheid kunnen verschaffen over dit incident. Woon of was je toevallig in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met de politie, als dat nog niet is gebeurd. Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving tijdens het schietincident worden verzocht om contact op te nemen met de politie. Bel met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Foto's: Remco Rooijakkers

Ga terug naar het archief